Książki Multimedia Astrum Media Astrum Poezja

SZUKAJ KSIĄŻKI
Wybierz metodę:

Wprowadz wyrażenie:

ZAPOWIEDZI

NOWOŚCI



Antologia poetów współczesnych. Wiersze sercem pisane. Edycja 14
Beata Bartczak, Krzysztof Jarzyński, Bohdan Kołakowski, Anna ( Hanna) Marszewska, Adam Napłoszek, Bogusław Olczak, Katarzyna Jasieczek-Rembisz, Renata Świst, Anna Wiszowata, Justyna Wojtania




AXIOMA. Powieść. Wydanie I
A. K. Sar (Raska)




Dekameron
Giovanni Boccaccio




Dzieje grzechu. Wyd. I
Stefan Żeromski




Już. Tomik poetycki. Wyd. I
Lidia Izabela Lachowska




Krople i kropelki. Tomik poetycki. Wyd. I
Marzena Marczyk




Kuchnia japońska
Adam Wieczorek




Labirynty. Tomik poetycki. Wyd. I
Krystyna Jarocka




Lalka t.1
Bolesław Prus




Lalka t.2
Bolesław Prus




Nocne królestwo snów. Tomik poetycki.
Teodozja Miśkiewicz




Ogniem i mieczem.Tom 1
Bolesław Prus




Ogniem i mieczem.Tom 1 i 2
Bolesław Prus




Ogniem i mieczem.Tom 2
Bolesław Prus




Otulona ciepłem
Agnieszka Czarnecka




Pielęgniarka. Nie boję się szczepienia. Książka edukacyjna dla dzieci z audiobookiem
Lech Tkaczyk




Pysznych myśli słowa 3. Tomik poetycki. Wyd. I
Adam Żemojtel




QUO VADIS. Wydanie I
Henryk Sienkiewicz




Radiestezja bez tajemnic. Wyd. I
Tomasz Sitkowski




Różne odcienie miłości. Tomik poetycki. Wyd. I
Karolina Bednarek




Spotkania z filozofami czyli wszystko jest seksem. Tomik poetycki. Wyd. I
Iza Galicka




Zanim nadejdzie burza. Edycja czwarta. Antologia poetów współczesnych. Wydanie I
Danuta Brodziak, Anna Chudzik,Weronika Dowejko, Anna Barbara Czuraj-Struzik, Helena Grącka, Ewa Kornacka, Teresa Guzewska, Aleksandra J. Starostecka, Renata Świst, Tamara Mariola Tarasek




Zasłuchana w ciszę. Tomik poetycki
Alicja Krawiec




Zawsze pieszo. Tomik poetycki. Wyd. I
Ada Steko

R E K L A M A
Ilość produktów = 0
Widok koszyka na zakupy
Wartość = PLN 0.00


Kuchnia śląska. Potrawy tradycyjne


Seria: KSIĄŻKI KUCHARSKIE
Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
ISBN: 9788364786310
Cena: 29.00
Rok wydania: 2017
Opis: Karbinadle, krupniok, becok na sypko czy kluski śląskie... Któż z nas nie zasiadłby chętnie do tak zastawionego stołu. Niestety, coraz rzadziej śląskie dania pojawiają się w naszych domach. Najwyższy czas to zmienić. Z Kuchnią śląską Barbary Jakimowicz-Klein nie będzie to trudne. W swojej książce daje ona reprezentatywny przegląd potraw charakterystycznych dla regionu Śląska, opisuje zwyczaje i praktyki kulinarne oraz – co wyjątkowe i chyba najważniejsze – dokładnie i z dużą znajomością przedmiotu przedstawia zioła przyprawowe stosowane w kuchni śląskiej. To niewątpliwy atut tej publikacji. Barbara Jakimowicz-Klein podpowiada, że zaliczana do ciężkostrawnych tradycyjna kuchnia śląska niekoniecznie musi być szkodliwa. I że umiejętne dodawanie ziół i przypraw do potraw może podnieść ich zdrowotność (poprawiają przemianę materii, regulują procesy trawienia, leczą wiele schorzeń w obrębie układu pokarmowego) nie ujmując niczego ze smaku i urody przysmaków śląskich. Wszak „zioła w kuchni, to zdrowie w sercu”. Przyprawy można stosować dowolnie, w zależności od własnych preferencji smakowych i stanu zdrowia. Bez względu jednak na to, jak je wykorzystamy, z pewnością pozytywnie wpłynie to na nasze zdrowie i samopoczucie. Słowem, będzie i smacznie, i zdrowo! I o to w smakach kuchni śląskiej chodzi. Smacznego!

EAN 9788364786310

Dodaj Kuchnia śląska.  Potrawy tradycyjne do koszyka na zakupy
Kontynuacja zakupów